Noya en het Dalton

Heyyy, mijn naam is Noya ik ben 12 jaar en zit net op het Stedelijk Dalton College Alkmaar. Ik woon in Heerhugowaard met mijn vader en moeder en zat op de basisschool Campus Columbus in Heerhugowaard. Bij het bezoeken van de open dagen wist ik al heel snel dat deze school bij mij zou passen en leek het me het een super leuke en gezellige school. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen en acteren en daarom heb ik ook voor de richting on stage gekozen.

De introductieweek was super leuk! We zijn gaan zwemmen in de Hoornse Vaart en hebben spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. In de klas is het heel gezellig en we leren heel veel op school. Het verschil met de basisschool is wel groot en aan het begin was het wel even wennen met al het huiswerk en de grote school, maar ik heb het hier wel heel erg naar mijn zin. Ik heb voor deze school gekozen omdat me het een gezellige en leerzame school leek, vooral de richting On Stage leek me heel leuk. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en leer heel veel!

Op het Dalton College zijn er drie richtingen: Dalton On Stage, Dalton Tech en Dalton Original. Bij On Stage krijg je extra drama, dans en muziek. Bij Dalton Tech ga vooral dingen onderzoeken en ontwerpen. En bij Dalton Original krijg je extra sport, kunst en Spaans. Op het Dalton College heb je ook daltonuren. Bij daltonuren mag je op dat uur van de dag zelf inplannen waar je aan gaat werken. Als je bijvoorbeeld veel huiswerk van wiskunde hebt gekregen kun je in het daltonuur wiskunde inplannen zodat je minder huiswerk thuis hoeft te maken.

Deze eerste weken op het Dalton heb ik het al heel erg naar mijn zin en ik kijk uit naar de rest van het jaar.

Groetjes, Noya

Meer verhalen