Project van leerling Dalton Technasium

Dalton Technasium (basis/kader en kader/tl)

Zonnepanelen, een (spel)computer, een drone… we leven in een wereld vol techniek. Ben jij onderzoekend ingesteld en wil je weten hoe iets echt in elkaar zit en werkt? Kan het ook anders en misschien zelfs beter? Bij Dalton Technasium gaat er een wereld voor je open en wordt je creativiteit geprikkeld. Voordat je het weet ben je zelf een cool nieuw product aan het ontwerpen.

Veiligheidsbril op de werkbank in het lokaal voor Technasium

Technologie en Toepassing

Hoe vaak krijg je de kans om met een groepje leerlingen een nieuw dierenverblijf of machine te bedenken en maken?
In het eerste jaar start je met het maken van diverse producten (bijvoorbeeld een kistje, een bewegende bij, een kapstok) om op de juiste manier te leren werken met gereedschappen en machines.
Daarna ga je in groepjes werken aan projecten zoals:
  • het ontwerpen van een dierenverblijf voor Artis (inclusief een excursie naar Artis)
  • het ontwikkelen van een hijswerktuig
  • Het ontwikkelen en bouwen van een elektrische step/quad.
De drie uur T&T in de week, naast de reguliere schoolvakken, gaan razendsnel voorbij!
Bekijk hieronder de video over het Technasium bij ons op school.

 

Accepteer de marketing cookies om de video te bekijken.

Leerling is aan het solderen tijdens les Technasium

Vlogvideo’s

Als je basisvaardigheden als gereedschap- en materiaalgebruik, technisch tekenen en solderen onder de knie hebt, ga je met vier tot zes leerlingen werken aan werkelijke opdrachten van bedrijven en instellingen. Zo is er een kleine windmolen ontwikkeld, waar je je telefoon mee kan opladen en er zijn vlogvideo’s voor een museumtour gemaakt.

Presenteren en verkopen

Ter afsluiting verzorg je een presentatie van je product. De opdrachtgever komt daarvoor naar school. Samen met de docent geeft hij ieder groepje een beoordeling. Jouw product verkopen en presenteren zijn dus ook vaardigheden die je leert bij Dalton Technasium! Uiteindelijk doe je in je examenjaar een T&T Meesterproef voor een door het Ministerie van Onderwijs erkend certificaat.