Leerlingen op een plein van de middelbare school, het Stedelijk Dalton College Alkmaar.

Internationale projecten

Leerlingen op het Stedelijk Dalton College Alkmaar volgen niet alleen onderwijs op school maar net zo belangrijk zijn de activiteiten, excursies en reizen in binnen- en buitenland.

Groep leerlingen voor Brandenburger Tor in Berlijn tijdens een internationaal project

Leerlingen op het Stedelijk Dalton College Alkmaar volgen niet alleen onderwijs op school maar net zo belangrijk zijn de activiteiten, excursies en reizen in binnen- en buitenland.

Via verschillende projecten laten we leerlingen van alle niveaus kennismaken met andere culturen en samenwerken met leerlingen uit andere landen. Internationalisering is steeds meer verweven in ons onderwijs.

Coördinatoren internationale projecten:

Uitwisselingen

Al een aantal jaren komt het SDCA in aanmerking voor de zogenaamde Erasmus+-subsidie. Hierdoor kunnen we veel activiteiten op internationaal niveau voor onze leerlingen organiseren.

Het Stedelijk Dalton College heeft vanuit Erasmus+ projecten verschillende partnerscholen. Onze leerlingen gaan op uitwisseling en treden op als gastheer/gastvrouw wanneer de leerlingen van de buitenlandse scholen hierheen komen. We doen mee aan verschillende digitale uitwisselingen, waarbij leerlingen van scholen uit allerlei landen met elkaar communiceren en op onderzoek uitgaan om meer te leren over verschillende thema’s binnen het burgerschapsprogramma. Wij werken op een veilige manier online via het e-Twinning programma van de Europese Unie.

Cambridge English

Het vak Cambridge Engels wordt op in de bovenbouw aangeboden om leerlingen de kans te geven Engels op een hoger niveau te volgen.

Coördinator: mevrouw M. Wolters, mwolters@daltonalkmaar.nl

Buitenlandse reizen

De buitenlandse reis in het vierde jaar is voor veel leerlingen het hoogtepunt van hun middelbareschooltijd. We gaan naar grote steden zoals maar ook op culturele of op sportieve reis.

Erasmus+ de Europese route

Via  Erasmus+ projecten laten we leerlingen van alle niveaus kennismaken met andere culturen en samenwerken met leerlingen uit andere landen, ook op internationaal niveau. Internationalisering is steeds meer verweven in ons onderwijs. We doen mee aan digitale uitwisselingen, waarbij leerlingen van scholen uit allerlei landen met elkaar communiceren en op onderzoek uitgaan om meer te leren over verschillende thema’s binnen het burgerschapsprogramma.

Elkaar ontmoeten als Europeanen is een belangrijk onderdeel van de schoolcultuur. Daarom doen wij mee aan Erasmus+
Leerlingen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar presenteren hun project Green & Health

Onze projecten

– “Green & Health: get fit for a greener world” (2022-2023)

Een uitwisseling tussen de leerlingen van onze school en meerdere Europese scholen uit Spanje, Griekenland en Oostenrijk waarin leerlingen zich bezighouden met duurzaamheid en een gezonde leefstijl.

– “Human Rights to take Action” (2020-2022)

Een uitwisseling tussen de leerlingen van onze school en van onze Portugese partnerschool waarin onderzocht werd welke mensenrechten we hebben en welke acties we in onze eigen kring kunnen doen voor een eerlijkere wereld.

– “The Four Freedoms” (2018-2020)

Een uitwisseling tussen de leerlingen van onze school en van onze Berlijnse partnerschool om meer te leren over de vier vrijheden van Franklin D. Roosevelt: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijheid van angst en vrijheid van gebrek.