Project van leerling Dalton Technasium

Dalton Technasium (havo/vwo)

Het Stedelijk Dalton College Alkmaar is officieel een ‘technasiumschool’. Op het Technasium heb je naast de gewone lessen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O).

Onderzoeken & Ontwerpen

Bij O&O ga je op onderzoek uit en los je allerlei technische problemen op. Je werkt aan projecten die je krijgt van bedrijven of instellingen. Allemaal heel echt dus. Bekijk hieronder de video over het Technasium.

 

Accepteer de marketing cookies om de video te bekijken.

Met het technasiumonderwijs worden leerlingen klaargestoomd tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen. Technasium.nl
Leerling is aan het solderen tijdens project Technasium

Zelf ontworpen pauzeruimte

Onze school heeft samengewerkt met Artis, Gemeente Hollands Kroon, Tata Steel, Het Slimste Huis en Sencha Lunchstore. In 2019 zijn leerlingen aan de slag gegaan met het ontwerpen van een pauzeruimte voor de onderbouwleerlingen van onze school. Waar jij dus straks je broodje eet, is mede bedacht en vormgegeven door Dalton technasiumleerlingen!

Teamwork

Zo doe je gemiddeld vier praktijkprojecten per jaar. Lekker afwisselend dus. Voor je Dalton Technasium werkzaamheden kun je je uitleven in het speciale O&O lokaal en het technieklokaal, tjokvol hulpmiddelen zoals een 3D-printer. Bij O&O werk je per project in teams van vier tot vijf leerlingen.

Je moet het dus fijn vinden om met anderen samen te werken. We leren je om te plannen en te organiseren zoals je dat later in een baan ook moet doen. In de bovenbouw vwo en havo kun je verder gaan met het Technasium. In 5 havo of 6 vwo doe je een O&O Meesterproef. Wanneer je alles met succes afrondt, krijg je naast je havo- of vwo-diploma ook nog eens een door het Ministerie van Onderwijs erkend technasiumcertificaat. O&O is een veelzijdig technisch en creatief vak dat je voorbereidt op het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven.