Laptops op het Dalton

Gefeliciteerd met je aanmelding op onze school! Aankomend jaar ga jij starten en digitaal onderwijs is onderdeel van ons lesprogramma. Daarom verwachten wij dat je een eigen laptop meeneemt naar school. Bij het uitzoeken van een geschikte laptop zijn voordeel en service belangrijk. Daarom werken wij samen met CampusShop. Zij hebben al ruim 20 jaar superscherpe laptopaanbiedingen speciaal voor scholieren en studenten. Dankzij de samenwerkingen die CampusShop heeft met meer dan 250 andere onderwijsinstellingen in Nederland en België, biedt CampusShop een voordelige prijs.

Klik hier om direct naar de geselecteerde laptops voor het Stedelijk Dalton College Alkmaar te gaan.

Belangrijk: de informatie op deze pagina wordt na de meivakantie opnieuw geüpdatet. Ook de nieuwe aanbiedingen op CampusShop zullen dan bekend zijn.

Minmale eisen laptop

  • Stevigheid; extra stevige modellen die tegen een stootje kunnen. Uiteraard raden we aan om ook een sleeve of hoes te gebruiken.
  • Schermgrootte; we raden aan een schermgrootte tussen de 10” en 14” te kiezen. Veel leerlingen werken op dit moment met een 11.6” scherm.
  • Opslagruimte; omdat op school gewerkt wordt met opslag in de cloud, is 128 GB voor schoolwerk voldoende (een grotere SSD-schijf mag, maar is niet noodzakelijk).
  • Processor; een processor bepaalt voor een groot deel de prestaties van een laptop. Als ondergrens hanteren we hier een Celeron Quad-core, Pentium Quad-core, Core i3 of hoger (processors met 4 cores of meer dus).
  • Geheugen; voor een goede werking moeten de laptops over minimaal 8 GB werkgeheugen beschikken (meer mag, maar is niet nodig).
  • Wifi; de laptops moeten Dual-band Wifi of Wifi 6 ondersteunen voor een goede werking op het draadloze netwerk van school (2,4 GHz én 5 GHz).
  • Besturingssysteem; bij onze school werken we met Windows 10 of 11. Kies daarom voor een laptop met Windows 10 of 11. Als leerling van onze school kun je gratis gebruik maken van Office365, dus je hoeft geen Office-pakket aan te schaffen.
  • Accuduur; wij hebben laptops geselecteerd met een lange accuduur. Een degelijk uitgevoerde laadplug is een pré.
  • Camera en microfoon; voor het volgen van onderwijs op afstand, bijvoorbeeld vanwege corona, zijn een goede ingebouwde camera en een microfoon/koptelefoonaansluiting onmisbaar.
  • Touchscreen; scrollen is makkelijker en illustraties en digitale boeken zijn snel te vergroten. Een touchscreen is echter niet verplicht of noodzakelijk.

We bevelen sterk aan voor een Windows-laptop te kiezen omdat de school niet kan garanderen dat met andere apparaten al het digitale lesmateriaal naar behoren functioneert. Naar aanleiding van onze ervaringen met het gebruik van de Windows-laptop adviseren wij u te kiezen voor een laptop met een kunststof behuizing (metaal/aluminium is erg kwetsbaar) en een goede beschermhoes aan te schaffen.