Jeremy’s ervaringen

Hallo, mijn naam is Jeremy (12 jaar). Ik heb één broer en een vader en moeder. Ik woon in Sint Pancras. Ik doe aan voetballen, skiën, hardlopen en piano spelen. Mijn vorige school was “CBS Het Baken.” Ik heb voor het Dalton gekozen, omdat je veel zelfstandig mag werken en meerdere richtingen op kan gaan. Je kan kiezen tussen Tech, Original en On Stage. Bij Tech krijg je het extra vak O&O (Onderzoek en Ontwerp) en dan ga je aan de slag met allerlei gereedschap en je gaat soms ergens heen om daar iets te onderzoeken. Bij Original krijg je de extra vakken “Spaans, kunst en lichamelijke opvoeding” en bij On Stage krijg je de extra vakken “muziek, drama en dansen.”

Ik zit in de klas 1C (HAVO/VWO) en het is altijd gezellig. De eerste week kregen we een introductieweek, toen hebben we leuke dingen gedaan om het Dalton beter te leren kennen, zoals een speurtocht. We hebben introductielessen gehad van muziek en drama en de laatste dag hebben we nog een sportdag gedaan. Het is anders dan op mijn basisschool. De school is groter, je moet steeds na elke les van lokaal wisselen en er zijn nieuwe vakken die er niet op de basisschool waren. De eerste weken hier op het Dalton waren super leuk, onze groep is leuk en de docenten zijn ook leuk. We krijgen niet super veel huiswerk mee, dus ik zit ook nooit in de stress vanwege het huiswerk.

Elke dag hebben we een daltonuur, die je zelf mag plannen, dan mag je zelf een vak en docent kiezen waar je dat uur bij gaat werken. Een daltonuur moet je wel van te Tijdens een stilte uur mag je elk vak doen, maar dan moet je wel stil zijn. We hebben ook werkwijzers, daar staat op welk huiswerk je moet maken. Als de docent ziek is weet wat je moet maken en het is handig voor als je bent vergeten wat je moest maken. Van elk vak krijg je een werkwijzer. Ik hoop in de 3de naar het VWO te gaan en ik hoop dat ik het Dalton dan nog steeds super leuk vind. Hopelijk vind jij het Dalton ook leuk en ga je er met veel plezier heen. Ik hoop je volgend jaar te zien bij ons op school.

Jeremy

Meer verhalen