Jasper vertelt

Hallo, mijn naam is Jasper. Ik ben 12 jaar en ik zit op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar. Mijn vorige school was het Baken in Sint Pancras. Ik hou van voetballen en gamen. Ik woon in Alkmaar. Ik doe vwo niveau, en ik heb voor deze school gekozen omdat mij de daltonuren interessant leken, omdat ik er dichtbij woon en omdat veel van mijn vrienden ook naar deze school gingen. Met de daltonuren kun je je via magister (Een app waarmee je kunt zien wanneer je in welk lokaal moet zijn) inschrijven voor een bepaald vak. Ook kan je een special kiezen, Original, On stage en Tech. Wat dit zijn kun je lezen op de site. Ik heb gekozen voor Tech, omdat ik techniek wel leuk vind. Het vak wat je er dan bij krijgt heet O&O, daarbij Moet je verschillende opdrachten doen, zoals een robot maken, een plattegrond tekenen van een lokaal of een eigen kapstok ontwerpen.

Mijn klas is een dakpanklas van havo kinderen en vwo kinderen. Er zitten 25 kinderen in mijn klas. In de eerste week (de introductieweek) maakten we vooral kennis met de vakken. Ook deden we een speurtocht door de school en een sportdag. Met de sportdag gingen we eerst in de gymzaal gymmen, en toen gingen we naar de Hoornse Vaart om te zwemmen. Ik vind de eerste week best leuk, maar er is wel een stuk meer huiswerk dan op de basisschool, en je bent ook later uit. Gelukkig kan je veel huiswerk maken in het daltonuur. De klas is gezellig en de docenten zijn meestal ook wel aardig. Het gebouw is erg groot, en er zijn ook heel veel lokalen. Maar op magister
staat altijd naar welk lokaal je moet, dus kan ik bijna altijd wel de weg vinden.

We hebben best veel vakken, en daarvoor krijgen we allemaal huiswerk. Het huiswerk kan in magister, teams of in de planner staan. Magister kun je downloaden op je telefoon, en je kunt het opzoeken op google. Teams is een programma, je hebt voor elk vak een team. En je krijgt voor elk vak een planner waar ook je huiswerk in staat. Je kunt dus ook huiswerk maken in een daltonuur. Elke dag heb je één uur daltonuur, je gaat dan op het vierde uur naar het lokaal waar je je voor ingeschreven hebt. Je mag in een daltonuur ook een vak maken waar je je niet voor ingeschreven hebt. Dus als je je bijvoorbeeld voor Engels hebt ingeschreven, maar je hebt nog heel veel Frans huiswerk, dan mag je ook gewoon Frans huiswerk maken. Maar het is wel handig om het goede vak in te plannen want dan kun je ook vragen stellen aan de docent. Ik vind het hier heel leuk, en ik hoop dat jij ook voor het Dalton kiest!

Jasper

Meer verhalen