Het verhaal van Boris

Hallo, ik ben Boris en ik zit op het Dalton College. Ik heb een broertje en een broer en mijn broer zit ook op deze school. Ik woon in Oudorp, gemeente Alkmaar, dat is ongeveer een kwartier fietsen. Gelukkig woont er iemand in mijn klas bij mij in de buurt. Ik fiets met hem naar school. Mijn hobby ́s zijn voetballen, gamen en tekenen. Mijn oude basisschool was de Regenboog in Oudorp.

Ik heb voor Dalton gekozen om 2redenen: 1) mijn broer zit op deze school; dat is leuk en hij zou mij kunnen helpen met bijvoorbeeld gewoontes op deze school en 2) je kunt speciale richtingen kiezen
zoals On Stage, (dansen en acteren) Original (gym, Spaans en kunst) en Tech (onderzoeken en ontdekken). Ik heb Original gekozen vanwege de extra uren gym.

Ik zit in klas 1C. Het is een gezellige en leuke klas. Het is een havo\vwo klas. In het begin van het jaar heb je een introductieweek van 4-5 dagen, daarin doe je leuke dingen zoals knutselen en sportdag. Op de sportdag ging ik eerst gymmen met de hele brugklas. Daarna fietste ik met mijn eigen klas naar zwembad de Hoornse Vaart om lekker te zwemmen met z’n allen. Natuurlijk zijn er veel verschillen met de basisschool: elke dag heb je verschillende tijden wanneer je uit bent, soms tot 16:30 uur en de andere keer tot 13:00 uur. Voor de meesten is het opeens langer fietsen. Ik heb vaak een zware tas, andere vakken en huiswerk. Ik vond het heel leuk de eerste weken ook al heb je soms huiswerk

Je hebt speciale dingen op deze school hoe je aan het werk gaat. Bijvoorbeeld: je krijgt voor bijna elk vak een werkwijzer. Hierin staat wat je gaat behandelen in de les, je huiswerk, so ́s en proefwerken. Dat is dan handig om te weten. Een planner gaat over één periode. Het huiswerk kan soms veel zijn, maar als je dat goed plant is er niks aan de hand. Je hebt ook daltonuren. Dit is elke dag het 4de uur. je plant deze uiterlijk één dag van tevoren. Als je van een vak veel huiswerk hebt plan je bijvoorbeeld dat vak in om dat uur je huiswerk te maken. Dit zijn wel een van de speciale dingen op deze school. Ik heb op deze school in elk geval één doel en dat ik mijn vwo diploma haal.

Boris

Meer verhalen