Kers op de taart

Op vrijdag 2 juni was de laatste wedstrijd van onze Debatclub dit schooljaar. Deze keer in Rotterdam bij het Wolfert Dalton voor het Dalton Debat Festival. De poulefase kwamen we met gemak door met o.a. een overwinning tegen het altijd lastige Dalton Voorburg. In de finale kwamen we uiteindelijk tegenover Dalton Den Haag te staan, ook een school met een lange debattraditie. Die won Alkmaar afgetekend met 4-2. Onze debaters hebben dus weer een topprestatie geleverd.

Het was sowieso een succesvol jaar: het Dalton Toekomstdebat werd gewonnen, Het Alkmaar Scholieren Debat werd op 1 punt na verloren (geheel ten onrechte overigens, verder ben ik niet bevooroordeeld) en bij de provinciale wedstrijden van Het Lagerhuis werd nipt in de finale verloren. We konden dus weer drie trofeeën toevoegen aan onze prijzenkast. Volgend jaar nieuwe rondes en nieuwe kansen (en nieuwe debaters) met o.a. het Dalton Debat Festival bij ons op school.

Ik maak een diepe buiging voor de debaters van dit jaar: Carlijn, Jip, Britt, Rosalie, Rohan, Merel R., Merel K., Merlijn, Tim, Gijs, Abdul, Marijn, Fee, Fiona en Isa.

Een trotse en dankbare begeleider, Dick Jan Sanders

Meer nieuws