Laptops op het Dalton

Gefeliciteerd met je aanmelding op onze school! Aankomend jaar ga jij starten en digitaal onderwijs is onderdeel van ons lesprogramma. Daarom verwachten wij dat je een eigen laptop meeneemt naar school. Bij het uitzoeken van een geschikte laptop zijn voordeel en service belangrijk. Daarom werken wij samen met CampusShop. Zij hebben al ruim 20 jaar superscherpe laptopaanbiedingen speciaal voor scholieren en studenten. Dankzij de samenwerkingen die CampusShop heeft met meer dan 250 andere onderwijsinstellingen in Nederland en België, biedt CampusShop een voordelige prijs.

Klik hier om direct naar de geselecteerde laptops voor het Stedelijk Dalton College Alkmaar te gaan.

Minimale eisen laptop

 • Stevigheid; extra stevige modellen die tegen een stootje kunnen. Uiteraard raden we aan om ook een sleeve of hoes te gebruiken.
 • Schermgrootte; we raden aan een schermgrootte tussen de 10” en 14” te kiezen. Veel leerlingen werken op dit moment met een 11.6” scherm.
 • Opslagruimte; omdat op school gewerkt wordt met opslag in de cloud, is 128 GB voor schoolwerk voldoende (een grotere SSD-schijf mag, maar is niet noodzakelijk).
 • Processor; een processor bepaalt voor een groot deel de prestaties van een laptop. Als ondergrens hanteren we hier een Celeron Quad-core, Pentium Quad-core, Core i3 of hoger (processors met 4 cores of meer dus).
 • Geheugen; voor een goede werking moeten de laptops over minimaal 8 GB werkgeheugen beschikken (meer mag, maar is niet nodig).
 • Wifi; de laptops moeten Dual-band Wifi of Wifi 6 ondersteunen voor een goede werking op het draadloze netwerk van school (2,4 GHz én 5 GHz).
 • Besturingssysteem; bij onze school werken we met Windows 10 of 11. Kies daarom voor een laptop met Windows 10 of 11. Als leerling van onze school kun je gratis gebruik maken van Office365, dus je hoeft geen Office-pakket aan te schaffen.
 • Accuduur; wij hebben laptops geselecteerd met een lange accuduur. Een degelijk uitgevoerde laadplug is een pré.
 • Camera en microfoon; voor het volgen van onderwijs op afstand, bijvoorbeeld vanwege corona, zijn een goede ingebouwde camera en een microfoon/koptelefoonaansluiting onmisbaar.
 • Touchscreen; scrollen is makkelijker en illustraties en digitale boeken zijn snel te vergroten. Een touchscreen is echter niet verplicht of noodzakelijk.

We bevelen sterk aan voor een Windows-laptop te kiezen omdat de school niet kan garanderen dat met andere apparaten al het digitale lesmateriaal naar behoren functioneert. Naar aanleiding van onze ervaringen met het gebruik van de Windows-laptop adviseren wij u te kiezen voor een laptop met een kunststof behuizing (metaal/aluminium is erg kwetsbaar) en een goede beschermhoes aan te schaffen.

Samenwerking met CampusShop

 Graag informeren wij u over de laptop die behoort tot het vaste schoolgereedschap en nodig is om les te kunnen volgen. We doen dit volgens het Bring Your Own Device principe, wat inhoudt dat u zelf voor de aanschaf en het eventueel benodigde onderhoud zorgt. 

Hoe vind ik de geschikte laptop voor mijn kind?

Om u te helpen de geschikte laptop voor de studie van uw kind te kiezen werkt onze school samen met CampusShop. CampusShop werkt al meer dan 20 jaar samen met meer dan 200 scholen. Op CampusShop.nl vindt u de laptops voor het aankomend schooljaar die voldoen aan onze voorkeursspecificaties. U mag van dit aanbod gebruikmaken maar bent hiertoe niet verplicht.

Voortgezet Onderwijs Service zorgt voor dekking tegen schade

Om ervoor te zorgen dat uw kind bij een defect aan de laptop geen onderwijs hoeft te missen, raden wij nadrukkelijk aan om deze uit te rusten met het Voortgezet Onderwijs Servicepakket. De laptop is dan verzekerd tegen onder andere val- stoot- en waterschade en een hoes die de laptop onderweg beschermt, is inbegrepen. Mocht er toch een defect zijn, dan kan uw kind gedurende de reparatie gebruikmaken van een leenapparaat.

Aanbod 2022

Op de website van CampusShop staan vanaf 15 mei een aantal laptops geselecteerd, die geschikt zijn voor het volgen van onderwijs bij onze school. U kunt hier als volgt naar toe:

 • Ga naar de website: https://www.campusshop.nl/laptops/stedelijk-dalton-college/; Plaats het vinkje en klik op “Bevestigen”.
 • U ziet dan een overzicht met een aantal laptops die onze school samen met CampusShop heeft geselecteerd voor het onderwijs. Deze laptops voldoen allemaal aan de minimumeisen, maar desondanks geldt ook bij deze laptops dat een iets duurdere laptop betere prestaties zal leveren dan een goedkopere laptop. Ook zit er verschil in de grootte van de schermen. U kunt de laptops met elkaar vergelijken.
 • Plaats het vinkje en klik op “Bevestigen”.

Onze school heeft samen met CampusShop gelet op een aantal criteria bij het selecteren van de laptops. U kunt deze criteria eventueel ook gebruiken als u besluit de laptop niet te kopen bij CampusShop (maar let u er dan wel heel goed op welke garantie en service u bij de laptop krijgt/ koopt).

We snappen dat u wellicht nog vragen heeft over de modellen, welke is nou het meest geschikt voor uw kind? Met onderstaande uitleg hopen wij u verder te helpen. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met ons via www.campusshop.nl/klantenservice, wij adviseren u graag.

Juiste keuze

Korting op de aanvullende service

Omdat wij samen met CampusShop streven naar continuïteit van het onderwijs, doen wij een bijdrage van 30 euro op het Voortgezet Onderwijs Servicepakket. Deze bijdrage wordt als voucher automatisch verrekend bij bestelling op de webshop vóór 31 juli 2022. CampusShop biedt de mogelijkheid meer zaken naast een laptop aan te schaffen.
We willen u erop wijzen dat een case/sleeve inbegrepen is in het voortgezet onderwijs service pakket en bij afname van dit pakket dus niet los aangeschaft hoeft te worden. Andere extra benodigdheden zoals aangeboden door de CampusShop zijn voor ons onderwijs niet per se nodig. U kunt de laptop, inclusief het Voortgezet Onderwijs Servicepakket, vanaf 15 mei bestellen op www.campusshop.nl.

Bestel voor 31 juli 2022!

U kunt kiezen om uw bestelling met iDeal te betalen of een huurovereenkomst aan te gaan. Bestel voor 31 juli, dan bent u er zeker van dat de laptop in uw bezit is voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. Vanaf de eerste dag in het nieuwe schooljaar maken we direct gebruik van de laptops.

Let op: het portaal van CampusShop is het gehele jaar door open, altijd met relevante modellen.

De beste deals voor jouw opleiding

Met een breed assortiment aan A-merken, biedt CampusShop.nl topkwaliteit voor een scherpe prijs. Door de samenwerking met onze school weet CampusShop welke specificaties voor jou het beste van toepassing zijn. Bij CampusShop kun je niet alleen terecht voor laptops, maar ook op andere schoolartikelen ontvang je korting. Denk bijvoorbeeld aan tablets, software, laptopverzekeringen, laptoptassen en rekenmachines. Daarnaast heb je bij CampusShop ook de mogelijkheid om te betalen in 48 maandelijkse termijnen.

Geen gedoe

Om ervoor te zorgen dat uw kind bij een defect aan de laptop geen onderwijs hoeft te missen raden wij nadrukkelijk aan om deze uit te rusten met het Voortgezet Onderwijs Servicepakket. De laptop is dan verzekerd tegen onder andere val- stoot- en waterschade en een hoes die de laptop onderweg beschermt, is inbegrepen. Mocht er toch een defect zijn, dan kan uw kind gedurende de reparatie gebruikmaken van een leenapparaat.

CampusShop biedt op alle laptops gratis de unieke “Snelle Studenten Service” garantie. Hierdoor kun je in geval van storing altijd snel weer over je laptop beschikken. Geen gedoe!
 -             Gratis thuisbezorgd
 -             Snelle reparatieservice
 -             Voordelige verzekeringen tegen schade en diefstal
 -             Mogelijkheid tot huren
 -             Voordelige upgrade naar het VO-servicepakket! *

* €30,- korting vanuit school! De beste optie voor continuïteit in het onderwijs: de volgende werkdag een leenlaptop bij problemen, garantie-uitbreiding, volledige verzekering, en gratis verstevigde sleeve t.w.v. €29,95

Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top