Doe jij Dalton?

Spannend. Binnenkort sta je voor een grote beslissing. Je zit in groep 8 en gaat de stap maken naar ‘de middelbare’. Maar welke school wordt het? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een beeld te krijgen van de allerleukste school van Alkmaar: het Dalton natuurlijk!

 

Bekijk onderstaande filmpjes en neem zo alvast een kijkje in onze school!

Welke talenten heb jij?

Of je nou vmbo, havo of vwo doet, overal zul je met de daltonwerkwijze te maken krijgen. Dat maakt onze school echt anders dan andere scholen. De eerste twee schooljaren volg je naast het basispakket ook lessen die aansluiten bij jouw interesse. Je kunt kiezen uit drie richtingen: Dalton Original, Dalton Tech en Dalton On Stage. Welke past bij jou? Ben je exact, juist meer creatief of heel breed geïnteresseerd?
Maak kennis met Dalton On Stage, Dalton Original en Dalton Tech.

Leerlingmiddagen en ouderinformatieavonden!

We kunnen je wel van alles vertellen over het Dalton, maar natuurlijk wil je zelf ervaren hoe het op onze school is. Daarvoor hebben we de leerlingmiddagen. Doe een les mee bij On Stage, Original en Tech.

De leerlingenmiddagen die gepland stonden tot 18 januari 2021 worden verplaatst. Alle leerlingen die zich hiervoor hebben ingeschreven, hebben via e-mail hierover bericht ontvangen. Heeft u deze mail niet ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen via leerlingmiddagen@daltonalkmaar.nl. 

Voor de ouders verzorgen we digitale voorlichtingsavonden waarbij u ook vragen kunt stellen aan de schoolleiding, leraren en leerlingen.
Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u later een link waarmee u kunt deelnemen aan de avond met uw pc, laptop of smartphone.
Aanmelden ouderinformatieavonden

En natuurlijk zien we je graag samen met je ouders tijdens onze Open Dag op woensdag 10 februari. Dan kun je onze school goed bekijken en al je vragen stellen aan onze leraren en onze leerlingen.

Speciaal voor ouders

Als ouder wil je natuurlijk weten op welke school je zoon of dochter terechtkomt. Het Stedelijk Dalton College Alkmaar is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en vmbo. Wij bieden leerlingen alle mogelijkheden om kennis te vergaren, vaardigheden aan te leren en zichzelf te ontplooien. Geen leerling is hetzelfde, daarom wordt er op een gevarieerde manier onderwijs gegeven. Docenten houden rekening met de talenten en leerdoelen van de leerlingen en ook met hun manier van leren. Waar we vooral trots op zijn: de goede sfeer, waardoor de leerlingen zich hier snel thuis voelen.
 
Onze school is gericht op de toekomst. We willen leerlingen niet alleen voorbereiden op een vervolgopleiding, maar hen ook helpen hun plek in de samenleving te vinden. We leren onze leerlingen plannen en organiseren, stimuleren hen met anderen samen te werken, verantwoordelijkheid te nemen en zichzelf beter te leren kennen, zodat ze zelfbewust nieuwe stappen in het leven gaan zetten. De wereld is veranderlijk, maar de kracht van het daltononderwijs is juist dat het leerlingen uitrust om daar goed mee om te gaan.

U kunt onze school ook vinden op Scholen op de kaart.

Kenmerken

  • We zijn een school voor iedere leerling: vwo, havo, vmbo-tl en vmbo beroepsgericht.
  • We zetten in op gepersonaliseerd leren en bieden maatwerk voor iedere leerling.
  • We werken met elkaar in een goede sfeer en op basis van vertrouwen.
  • We zijn een veilige school met een goede leerlingbegeleiding.
  • We stimuleren persoonlijke groei, zelfkennis en reflectie.
  • We hebben veel aandacht voor de podiumkunsten.
  • We hechten grote waarde aan stevig bèta onderwijs.
  • We hebben in elke afdeling goede examenresultaten.

Tijdens de leerlingmiddagen en ouderinformatieavonden kunt u al uw vragen over onze school stellen en het Dalton College beter leren kennen.

Heeft u een vraag die u nu al wilt stellen, stuur dan een e-mail naar info@daltonalkmaar.nl

Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top