Joep in de brugklas

Hallo mijn naam is Joep en ik woon in Sint Pancras. Mijn gezin bestaat uit mijn moeder, vader, 2 broers en ik zelf. In mijn vrije tijd voetbal, game en spreek ik met vrienden af. Mijn basisschool heette CBS ́t Baken. Op het Dalton zit ik in klas 1C. Mijn niveau is HAVO-VWO. Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik het een leuke school vind en de daltonuren zijn fijn, want als je ergens op achter loopt kan je je daltonuur inplannen op het vak waar je achter loopt en kan je in dat uur inhalen. Je hebt ook extra ́s op het Dalton zoals: Tech, On Stage en Original. Zelf heb ik gekozen voor het Technasium omdat: On Stage is niks voor mij omdat je daar moet acteren, dansen en krijg je extra muziek. Tech daarentegen moet je onderzoeken en ontwerpen en dat vind ik leuk. Ik wist al een beetje hoe dat gaat want 1 van mijn broers doet het ook. Bij Original doe je Spaans, extra gym en extra beeldende vorming.

Mijn klas waar ik in zit heet 1C is een leuke en gezellige klas. De eerste week dat je op de school zit krijg je een introductieweek, in de introductieweek leer je je klasgenoten kennen door allerlei activiteiten te doen, zoals: namenspelletjes en samenwerk spelletjes. Op de basisschool moet je meer werk maken op school maar het is wel makkelijker, maar op de basisschool krijg je veel minder huiswerk dan op de middelbare school, maar je kan zorgen dat je minder huiswerk krijgt door harder te werken tijdens de les.

De eerste week op het Dalton College heb je natuurlijk de introductieweek, maar de weken daarna verwacht je niet, want je krijgt best wel veel huiswerk vergeleken met de basisschool. Om je huiswerk bij te houden hebben we werkwijzers op school dat zijn bladen waar op staat wanneer je welk huiswerk moet af hebben. Voor elk vak heb je zo’n werkwijzer. We gebruiken ook Teams op school. Teams is een online platform waar leerlingen en een leraar in zitten daar de leraar zet daar soms een opdracht in of een uitleg van een opdracht. Je hebt ook nog Magister, daar kan je zien tot hoe laat je op school zit, of je uitval hebt en welke vakken je hebt die dag. Ik wil als ik in de 3e de zit wil ik het niveau van HAVO-VWO naar VWO dat zou ik heel leuk vinden. Ik hoop dat je deze review nuttig vond en naar het Dalton College gaat

Joep

Meer verhalen