Toekomstdebat gewonnen door Dalton Alkmaar!

Donderdag 10 november vond het Toekomstdebat plaats in Barendrecht. Dit is een debattoernooi tussen Daltonscholen bestemd voor de juniordebaters. Scholen uit onder andere Rotterdam, Den Haag en Voorburg en dus ook leden van onze debatclub deden er aan mee. En Alkmaar heeft het toernooi na drie rondes glansrijk gewonnen! (Er wordt op Daltonscholen veel aandacht aan debatteren gegeven, dus de tegenstand was pittig.

Ook de stellingen waren niet eenvoudig, wat te denken van “Er moet een Europees leger komen”, “De wolf hoort niet thuis in Nederland” en “Alle goksites moeten verboden worden”. Daar moest ook de nodige voorbereiding in worden gestoken.) De zenuwen gierden door de leerlingen heen, maar er is qua argumentatie, presentatie, teamwork en ook humor fantastisch werk geleverd.

Isa, Nadine, Merel, Marijn, Merlijn, Fiona, Gijs, Abdul, Fee en Tim, van harte gefeliciteerd! Op naar het Alkmaars Scholieren Debat en het Lagerhuisdebat, waaraan de eindexamenleerlingen ook weer mee zullen doen. Het belooft een mooi debatseizoen te worden.

Meer nieuws