CKV dag

De leerlingen van 3TL zijn op pad geweest in het kader van de jaarlijkse CKV dag. Onze mooie stad Alkmaar heeft allerlei gave broedplaatsen die bol staan van de creativiteit en activiteiten en daar hebben ze kennis mee gemaakt.

Bij Hal25 hebben de leerlingen een workshop “Graffiti spuiten” gevolgd – gegeven door Joepla Alkmaar. Grootse werken konden er gemaakt worden en alles was mogelijk. Voorafgaand was er wel al nagedacht over thema’s, woorden, figuren maar eenmaal op de plek zelf zorgde dit voor nog meer creativiteit! Leerlingen gingen ontzettend snel aan de slag en waren bijna niet te stoppen. Aan het einde van de workshop hebben we alle werken nog eens goed bekeken en heeft Gerben van Joepla prachtig een samenvatting gegeven van het werk zelf.

Naast de creativiteit hebben leerlingen ook verschillende sportieve activiteiten gedaan.  Ze kregen een workshop skaten en freerunning bij “STRAAT” en dat zorgde voor een mix van spanning en plezier want vele leerlingen hadden dit nog nooit gedaan. Iedereen heeft op een skateboard gestaan – of soms gezeten.. – en iedereen is losgegaan bij het freerunnen. Soms misschien iets te los 😉, want een aantal docenten heeft nog spierpijn van het meedoen.

Al met al was het een heerlijke dag waarin iedereen zich goed heeft vermaakt, de foto’s getuigen hiervan. Een aantal leerlingen heeft een nieuwe hobby ontdekt en dat is toch wel het meest belangrijk! Wie komt er  binnenkort op een skateboard naar school toe?

Meer nieuws