Als je goed bent in wiskunde, betekent het niet dat je slim bent

Wiskunde is moeilijk en (s)(t)aai voor sommige leerlingen. Geregeld geven we een PO’tje. Om eens wat anders te doen, om goed samen te werken of om het nut van wiskunde in te leren zien. Maar ook om leerlingen zonder wiskundeknobbel eens te kunnen laten uitblinken. Bijvoorbeeld door het tekenen van een Pythagorasboom

https://nl.wikipedia.org/wiki/Boom_van_Pythagoras

In klas 2A gebeurde dit deze week. Davey de Jong vindt vergelijkingen oplossen en rekenen met letters niet zo leuk en kan moeilijk meekomen. Maar tekenen kan hij als de beste!

Dat ik Ajax supporter ben zeg ik bijna elke les. Ergens vlak na de zomervakantie heb ik gezegd dat ik graag naar Italië en Spanje ga. Ik heb ooit een keer een foto van mijn hond laten zien en gezegd dat ik varen leuk vind. Het staat allemaal in de boom en die hond lijkt ook echt! Allemaal onthouden en wat goed getekend! En wat leuk om andere talenten van leerlingen te zien.

Groet, klas 2A en Harry

Meer nieuws