Academische Dag

Door de werkgroep verdieping en verbreding.

Vrijdag 3 februari was de academische dag voor vwo-4, 5 en 6, een afwisselende dag die startte met mensen uit het werkveld die vertelden over hun werk in de academische wereld. Zo waren er twee medewerkers van het Alkmaars archief die vertelden hoe het archief werkt en waar je daar voor terecht kunt. Een ander vertelde wat ze tijdens corona deed als klinisch epidemioloog. Hoe ze steeds weer leerde uit de praktijk en corona ook heel veel mogelijk maakte: voor een onderzoeker was het een rijke tijd. Haar verhaal maakte indruk en de leerlingen hingen aan haar lippen.

Daarna konden de leerlingen twee keer een voorlichting over een studie volgen. Ook hier was weer een ruime, brede keuze: van biomedische wetenschappen tot communicatie wetenschappen, van Molecular Science & Technology  tot bestuurskunde. Voor een ieder was er wel een richting waar hij meer over wilde weten.

De dag werd afgesloten met een collegetour-formule waarin twee leerlingen uit vwo-5 en Shane Wong biomedisch wetenschapper en journalist Jop de Vrieze het hemd van het lijf vroegen. Jop de Vrieze is vooral bekend geworden dankzij zijn in 2014 verschenen populair-wetenschappelijke boek Allemaal beestjes, over de bacteriën in en op ons lichaam, Hij vertelde over zijn ervaringen als journalist en hoe hij vanuit zijn studie journalist en schrijver is geworden.

We kijken terug op een mooie dag met een gevarieerd programma waarin verschillende aspecten van de academische wereld naar voren kwamen.

Meer nieuws