Biologie-excursie 4-tl Body Worlds

We gingen al vroeg met de bus op pad richting Amsterdam. We werden afgezet bij het Centraal Station en zijn lopend richting Body Worlds in Amsterdam gegaan.

Daarbinnen begon de verwondering. Want: “Zijn dit echte mensen?” en “Hoe ziet je zenuwstelsel eruit?” Tot aan: “Waarom kies je ervoor om hier terecht te komen?”

Een aantal onderdelen sprongen er voor de leerlingen uit. De ontwikkeling van de foetus was bijzonder, gezonde organen maar ook zeker de aangetaste organen. Want wat is het effect van Alzheimer op je hersenen en hoe ziet dat er dan uit?

Na het bezoek weten we het zeker. Een groot aantal leerlingen hebben een sterke maag en andere waren dapper genoeg om het te proberen!

In de middag zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een Ecologie opdracht. Opzoek naar groen in Amsterdam, dat was wel een uitdaging! Planten zoeken, herkennen en benoemen. Ook het bedenken hoe je een stad kan vergroenen hoorde hierbij. En als je druk bezig ben met planten bekijken en onderzoeken kan je zomaar een bekende YouTuber tegenkomen. Die mazzel had Tycho.

Na het invullen van een reflectieformulier en het opsturen van de gemaakte foto’s gingen we voor de spits weer naar huis. Een geslaagde dag dankzij de begeleiding en de enthousiaste leerlingen! 

Meer nieuws