Presentaties van de Meesterproef

Dinsdagmiddag 23 maart was het weer zover. De jaarlijkse presentaties van de Meesterproef projecten. Zes groepen met havo-leerlingen en één groep van 5 leerlingen uit 6 vwo.

Covid-19 gooide ook bij dit spektakel roet in het eten. De opdrachtgevers en expertbegeleiders konden niet aanwezig zijn maar gelukkig hebben we een super goede webcam en een nog betere bestuurder van dat apparaat, namelijk Orlando. Op deze manier konden de presentaties goed plaats vinden.

Een puberregenpak voor AGU, een personeel App voor Evean, een verbeterde triathlon fiets voor Zwefilo, een niet vervormende bedrukker voor toetsenborden, een voedermachine voor de dwergmangoesten van AnilmalFarm, een tempex schredder voor Fender en mobiele werkplekken voor de Botanische tuinen van de Universiteit van Utrecht. Dat waren de projecten waar 3 hele perioden aan is gewerkt. En wat een resultaten! Alle opdrachtgevers klonken positief.

Tijdens de presentaties waren er ook lekkere technasium-gebakjes, waarbij wel moet worden gezegd dat ze zonder te knoeien niet opgegeten konden worden. Dat ondervonden de enige twee gasten die er in het echt bij mochten zijn ook. De rector en de afdelingsleider.

Bij dezen bedanken we ook Bea van der Horst en Orlando van der Wees voor hun technische ondersteuning iedere week. Zonder hen waren de innovaties niet mogelijk geweest.

Op naar volgend jaar, wanneer alles hopelijk weer met persoonlijk contact kan worden beleefd.

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top