DALTON TECHNASIUM (vmbo)

Een auto, een (spel)computer, een broodrooster… we leven in een wereld vol techniek. Ben jij onderzoekend ingesteld en wil je weten hoe iets echt in elkaar zit en werkt én of het beter of anders kan? Bij Dalton Technasium gaan je ogen open en wordt je creativiteit geprikkeld. Voordat je het weet ben je zelf een cool nieuw product aan het ontwerpen.

Technologie en Toepassing

Hoe vaak kun je 3D tekenen en printen, programmeren of een video maken en editen? Bij ´T&T´ doe je niet anders. Hoe cool is dat? De drie uur Technologie en Toepassing in de week, naast de reguliere schoolvakken, gaan razendsnel voorbij.

Vlogvideo's

Als je basisvaardigheden als gereedschap- en materiaalgebruik, technisch tekenen en solderen onder de knie hebt, ga je met vier tot zes leerlingen werken aan werkelijke opdrachten van bedrijven en instellingen. Zo is er een kleine windmolen ontwikkeld, waar je je telefoon mee kan opladen en er zijn vlogvideo’s voor een museumtour gemaakt.

Presenteren en verkopen

Ter afsluiting verzorg je een presentatie van je product. De opdrachtgever komt daarvoor naar school. Samen met de docent geeft hij ieder groepje een beoordeling. Jouw product verkopen en presenteren zijn dus ook vaardigheden die je leert bij Dalton Technasium! Uiteindelijk doe je in je examenjaar een T&T Meesterproef voor een door het Ministerie van Onderwijs erkend certificaat.

Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top