Dalton Specials

Op het Dalton willen wij dat kinderen hun potentieel benutten. Daartoe moedigen we ze aan in het reguliere lesprogramma, maar we openen ook andere deuren. Ben je creatief aangelegd of juist heel breed of technisch georiënteerd? Dan kun je je hart ophalen bij onze Dalton Specials.

DALTON ORIGINAL 
(vwo/havo/vmbo)

Je bent iemand met een brede belangstelling en je vindt eigenlijk veel dingen wel interessant. Dan is Dalton Original jou op het lijf geschreven. In het schoolprogramma zit al uitdaging genoeg. Maar daarnaast kun je ook nog kiezen uit een aantal boeiende lessenseries. Dat noemen wij ‘modules’. Ontdek wat jou echt een kick geeft en waar je talenten liggen.

Lees verder

DALTON TECH
(vmbo)

Een auto, een (spel)computer, een broodrooster… we leven in een wereld vol techniek. Ben jij onderzoekend ingesteld en wil je weten hoe iets echt in elkaar zit en werkt én of het beter of anders kan? Bij Dalton Tech gaan je ogen open en wordt je creativiteit geprikkeld. Voordat je het weet ben je zelf een cool nieuw product aan het ontwerpen.

Lees verder

DALTON TECH
(vwo/havo)

Het Stedelijk Dalton College Alkmaar is officieel een ‘technasiumschool’. Op het technasium heb je naast de gewone lessen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). In dit vak ga je op onderzoek uit en los je allerlei technische problemen op. We werken aan projecten vanuit de praktijk, vaak in opdracht van bedrijven of instellingen. Allemaal heel echt dus.

Lees verder

DALTON ON STAGE
(vwo/havo/vmbo)

Het begon thuis in de woonkamer met een opvoering voor je ouders. Daarna een dans-, drama- of muziekvoorstelling bij een vereniging of op de basisschool. En nu ben je klaar voor de volgende stap. Wat is er leuker dan met klasgenoten op de middelbare school een passie te delen: het podium!

Lees verder

Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top